Mijn naam is Annebelle van de Pavoordt (1985). Ik woon samen en ben moeder van een zoon (2013) en een dochter (2017). Ik ben werkzaam in mijn eigen praktijk voor Integratieve Kindertherapie i.o.

WerkervaringAnnebelle van de Pavoordt
De ontwikkeling van kinderen heeft mij altijd geïntrigeerd. Na mijn master Klinische Psychologie aan de Universiteit van Utrecht heb ik ervaring opgedaan in de kinderopvang en kinder- en jeugdpsychiatrie. De afgelopen jaren heb ik gewerkt in de jeugdzorg om kinderen en hun ouders zo goed mogelijk te begeleiden in de moeilijke periodes die zij doormaken. Ik vind het boeiend om met kinderen en ouders te onderzoeken wat maakt dat een kind zich gedraagt zoals het doet en wat het nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. Om nog beter aan te kunnen sluiten bij de behoeften van kinderen en hun ouders ben ik me verder gaan specialiseren.

Integratieve Kindertherapie
In 2014 ben ik begonnen met de opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Inmiddels heb ik de diploma’s KinderPersonal Coach en KinderPersonal Counselor behaald en ben ik in 2015 mijn eigen praktijk gestart. Met veel plezier ga ik in de spelsessies met het kind op ontdekking wat dit unieke kind nodig heeft. Ik vind het mooi om als therapeut een stukje mee te mogen reizen in het unieke ontwikkelingsproces van het kind en het kind te ondersteunen om een gelukkig en veerkrachtig mens te zijn die vol vertrouwen in het leven kan staan.

Ik ben als registerlid aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) in de Vakgroep voor Psychosociaal en Maatschappelijk Werk.

Ik ben geregistreerd in het register Jeugdzorgwerkers van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

 

Vanaf oktober 2018 wordt De Schatkamer versterkt door;

Daphne Jacobs
Integratief kindertherapeut, kindercoach-counselor, pedagoog, ondernemer, wandelaar, belangstellend, ambitieus, eeuwige leerling, beelddenker, verbinder, gelukkig mens, empatisch en een kwaliteitsverbeteraar.

Met kinderen werken:Daphne Jacobs
Het is iedere keer weer magisch wat een kind meebrengt en welke signalen het geeft over wat er nodig is. Een kind weet het, kan het en doet het! Het kind weet wat zijn of haar probleem is, het kind is in staat het zelf op te lossen en wat mij nog het meest inspireert is de beweging van kinderen om hun problemen op te lossen.

Volwassenen hoor ik nog wel eens zeggen “ja, daar moet ik eigenlijk nog eens iets mee”. Kinderen niet. Zodra er een oplossing is voor een vervelende situatie of naar gevoel, grijpen ze deze met beide handen aan. De ruimte die dan vrij komt is heerlijk voor een kind. Dan kan het gewoon gelukkig zijn! Ik voel me vereerd om de reis van het kind een stukje mee te mogen lopen en getuige te zijn van wat een kind ontdekt en leert.
Werkervaring:

Ik werk nu ruim 13 jaar met kinderen en gezinnen. Mijn werkervaring deed ikIk werk nu ruim 13 jaar met kinderen en gezinnen. Mijn werkervaring deed ik op in het basisonderwijs, kinderopvang, naschoolse opvang, de kinder- en kraamafdeling in het ziekenhuis, jeugdhulpverlening en de gehandicaptenzorg. Vanuit een grote behoefte aan verdieping van de individuele behandeling, volgde ik de opleiding integratieve kindertherapie aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam, waar ik in juli 2018 mijn diploma ontving. Sinds mijn beëdiging in januari 2014 werk ik in mijn praktijk voor integratieve kindertherapie en ouderbegeleiding: Praktijk de Geluksfabriek te Arnhem.

Meer informatie over Integratieve Kindertherapie is te vinden op www.academie-psychotherapie.nl.